Samarbeten,  Träning & Hälsa

Viktigt att röra på sig

Annons/Reklam för Sockander.se 

Att underhålla kroppen och ta hand om mig själv är viktigt. Jag ser till att vårda den kropp jag har, för jag har bara en och jag lever här och nu. Jag har precis fyllt 40 år och jag vill gärna leva länge och hålla mig frisk för mig själv, mina barn och min man. 

Jag tränar mycket och det är en livsstil för mig. Att stärka kroppen gör att jag orkar mer och att vårda den bidrar det till att jag också som människa mår bra rent psykiskt, inte bara fysiskt. Jag stärker mig själv inifrån och ut helt enkelt. 

Igår gick statsministern ut och sa att vi ska undvika gym helt. Det måste finnas andra sätt än att be människor sluta träna. Kanske dela upp det så att gymmen begränsar antalet deltagare på gymmet genom ett bokningssystem!? Men att be folk sluta träna är tokigt för mig. Varför finns det inte andra lösningar än att be folk bara sluta helt. Då är det ju bättre att han stänger ner hel landet i två veckor i så fall. Jag förstår människors rädsla, men vad gör det med alla som är stillasittande och då ej rör på sig? Folkhälsan kommer att försämras drastiskt och det kan leda till viktuppgång, depression och skador.

Under pandemin som nu råder får man ta långa promenader och hålla avstånd men jag tror det ändå är viktigt att hålla igång kroppen för att undvika stillasittande. Många gym är sjukt noga med renlighet och det finns spray man ska använda före och efter varje maskin. Att bli helt stillasittande är inte bra för folkhälsan. 

Skador eller smärta kan du få oavsett vad och att gå till en kiropraktor kan då vara nödvändigt att besöka. En kiropraktor behandlar kroppens muskler, leder och nervsystem och informerar om förhållningssätt relaterat till dina besvär i just din vardag. Jag tror på att fortsätta röra på sig och går du inte på gym, köp hem redskap och rör på dig genom promenader.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.