Familj,  Lifestyle,  personligt

Valentines Day <3

Hoppas du har haft en fin helg.

Själv har jag haft en mysig helg med familjen. Igår söndag var det ju ”Alla Hjärtans Dag” och den spenderas först hemma med barnen och familjen som är och hälsar på hos oss och sen vid lunchtid var jag och min man på Bank Hotel. Vi hade för ett tag sen via American Express fått inbjudan till deras ”Lady Breakfast & Bubbles” och passade på att boka in den idag på alla hjärtans dag. Min man har varit där tidigare men för mig var det första gången, och det var väldigt trevligt och lyxigt ställe med fin inredning och jätte bra frukost buffé & champagne. Vi brukar oftast inte göra nån stor grej av alla hjärtans dag men det var trevligt att umgås själva några timmar nu när min underbara familj är hos oss och kan passa barnen.

Mina 2 hjärtan som jag älskar mest i hela världen <3 <3

Många tycker att alla hjärtans dag är lite överhypad och överdriven men jag tycker att det är lite fint och gulligt att vi har en speciell dag för att uppskatta de som betyder mest för oss lite extra mycket. Kärlek behöver inte bara firas mellan två personer som är i en relation, utan kan vara till vänner och familj. Jag kan tänka mig att som singel på alla hjärtas dag kan det bli lite påfrestande att man ännu inte hittat sin partner, men man kan göra nåt fint för sina vänner, sina föräldrar eller varför inte även för sig själv?. Jag tycker att man absolut inte ska behöva känna sig ledsen eller deppig. Att älska och uppskatta sig själv är nåt som alla människor behöver göra.

Relationer är inte alltid lätt

Jag skulle ljuga om jag påstod att jag lever i ett helt perfekt förhållande. Jag och min man har som alla andra par haft våra upp och nedgångar men har ändå alltid kunna överkomma dem och hålla ihop. Relationer kräver engagemang och hårt arbete från båda hållen, det kanske låter lite oromantiskt men så är verkligheten. I början av en relation så ser man oftast bara det som man har gemensamt men efter et tag så kommer olikheterna fram. Sen när barn kommer med i bilden så blir saker mer komplicerade och man kanske inte alltid har ork och tid för att vårda sin relation. Själv kan jag tycka att folk skiljer sig eller separerar alldeles för lätt i dagens samhälle och det är väldigt vanligt under småbarnsåren. Nu menar jag absolut inte att man ska stanna i en ohälsosam relation där man mår dåligt och absolut inte stanna om det förekommer misshandel (fysisk eller spykisk), men man kan många gånger arbeta sig igenom konflikter och få större förståelse för varandra. Viljan till att vilja förstå varandra är en viktig grund. Ett hälsosamt och långvarigt förhållande kräver tålamod, tillit och kommunikation. Även spontanitet är viktig för relationen.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.