hälsa,  personligt,  samhälle,  Tankar

The value of Time

Hur spenderar du din tid? Är du rädd om din tid eller slösar du bort mycket av din tid på onödiga saker?

Vi har alla samma 24 timmar om dygnet. Det är många gånger lätt att glömma att ens tid har ett värde. Ja, tid är faktiskt mer värdefull än pengar eftersom tid är oersättlig och du kan aldrig få tillbaka den.

Vi glömmer lätt att vår tid är begränsad och vi vet tyvärr inte när det kommer att ta slut. Forskning visar att vi prioriterar vår tid mer när vi blir äldre. Jag minns själv hur det var när jag var yngre, jag tänkte inte så mycket på hur jag spenderade min tid, men det ändrades, speciellt efter 30 års åldern. Jag vill inte få ångest när jag tänker tillbaka på livet om 20 år. Därför försöker jag att vara så effektiv som möjligt och utnyttja min tid på ett bra sätt.

Alla människor är olika och har olika prioriteringar och mål i livet. Några saker som vi har tendens att lägga ner kanske för mycket tid på nuförtiden är, mobilsurfande, sociala medier, tv tittande och negativa människor. Ibland kan det vara bra att reflektera över hur man spenderar sin tid och då kan det vara bra att antingen dra ner på nåt eller eliminera nåt eller ersätta det med nånting som man tycker om att göra och blir lycklig av, nåt som tar en närmare till ens mål och drömmar.

När Bill Gates och Warren Buffett gästade en talkshow för några år sen sa Gates att det viktigaste som Buffett lärt honom inte är hur man investerar i pengar, utan hur man investerar i sin tid. Du bör använda tiden på ett sätt som känns värdefullt för dig. Det betyder inte att du måste packa schemat tätt, utan snarare rensa bort och ge plats för vad du verkligen vill göra eller det du måste göra. Buffett som har stora tomrum in sin kalender sa att han vill ha tid att tänka och fördjupa sig i de frågor som han brinner för. -Jag kan köpa vad som helst, men inte tid. Och tid är det mest dyrbara jag har, konstaterade Warren Buffet.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.