Tankar

Tacksamhet

Livet är inte alltid lätt. Alla vi människor går igenom svårigheter och kriser i livet. Speciellt nu när vi lever i en pandemi så är det inte så konstigt att känna hopplöshet.
Men kriser kan också öka vår känsla för tacksamhet. 
Att vara tacksam för det man har betyder inte att man inte vill framåt i livet med stora mål och drömmar. Det betyder inte att man blundar för det negativa som man går igenom. Utan det visar att man kan alltid ha något att vara glad och tacksam för oavsett vilken situation man befinner sig i. Man kan ha en riktig dålig dag och ändå samtidigt känna sig tacksam över något.
Tacksamma människor är positiva och optimistiska och forskning har visat att de är också mer fysiskt aktiva och är allmänt bättre på att ta hand om sin hälsa. Det minskar också känsla av ångest och depression, så tacksamhet har stor påverkan på ens livskvalité.
Jag har mycket att vara tacksam för men något som jag alltid är väldigt tacksam för är min familj och mina två fina pojkar. De ger mig så mycket lycka, kärlek och glädje.
Försök att hitta en stund varje dag och meditera och fokusera på nuet.
Vad har du att vara tacksam för?

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.