Träning & Hälsa

Sommar och träning

Hoppas ni har haft en bra sommar hittills.

Vädret har varit helt underbart senaste tiden så då har jag passat på att träna utomhus så ofta som möjligt.

Man vill inte vara inomhus på sommaren, det gör man tillräckligt på hösten och vintern ändå.

Jag brukar försöka träna minst 4-5 gånger i veckan och försöker variera min träning så mycket som möjligt.

Det är inte alltid lätt att hinna träna, speciellt när man är småbarnsföräldrar men nu när båda barnen går i förskolan så hinner jag träna mer.

Det spelar ingen roll hur jag mår när jag vaknar på morgonen eller vilka problem och bekymmer jag har, när jag tränar mår jag faktiskt som bäst och känner lugn i sinnet.

Idag var jag ute och joggade, brukar jogga och köra lite powerwalk ca 30 min och sen stretch och rörelse övningar ca 20-30 min. Jag älskar verkligen att träna ute i naturen vid vattnet.

Visste du om att:

  1. Naturen motverkar depression och högt blodtryck. …
  2. Naturen höjer humöret. …
  3. Utomhusträning förbättrar minnet. …
  4. Naturen motverkar stress. …
  5. Utomhusträning ökar din kaloriförbränning. …
  6. Naturen stärker kroppens immunförsvar 

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.