corona,  Ekonomi,  Sverige,  Tankar,  Träning & Hälsa

Ska man skratta eller gråta nu?

Ja då var vi här igen. Det var ju här Sverige INTE skulle hamna och därför hade vi ingen Lockdown i början av pandemin som de allra flesta länder i världen men ändå har vi hamnat där igen, kanske ännu värre situation än i våras. Nu har Sverige infört nya restriktioner då man har bla förbjudit alkoholservering på krogar och restauranger efter kl 22.00 och man får ha max 8 personer per bord, och den 24 november förbjuds offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare.

Det krävs mer av förbud för att få ned kurvan över antalet smittade säger statsministern. ”Too little too late” kan jag tycka. Hade man menat allvar så hade man gjort mer för att bromsa smittspridningen från början när pandemin bröt ut.

Det är naivt att tro att de flesta människor kommer att följa hälsomyndigheternas ”rekommendationer”. Sunt förnuft och eget ansvar är tyvärr inte de flesta människors starka sida. De flesta tänker bara på sig själva och sina egna situationer. Man hör till och med en del som säger att de inte är gamla eller i riskgrupp och då kan de leva precis som vanligt!

Givetvis ska man följa rekommendationerna så mycket det går tycker jag men de flesta gör ju inte det och då räcker det absolut inte för att bromsa spridningen.

Så nu när situationen har återigen förvärrats och antal smittade och döda börjar öka så ska man plötsligt komma med lite ”halv förbud” eller vad man nu ska kalla det. Ursäkta men jag tycker att det är bisarrt och patetiskt och lite skrattretande att dessa restriktioner kommer NU! Kommer det verkligen göra nån skillnad att förbjuda alkoholservering efter kl 22.00? Event och restaurang branschen går redan på knäna och det här kommer verkligen få många att gå i konkurs! Istället för att stänga ner helt i början på pandemin eller stänga ner restaurangerna några veckor nu och ge dem ekonomisk stöd så väljer man att låta dem ha öppet men tvingar dem att stänga just de tiderna då de tjänar som mest.

Undvik att gå på gym, restauranger mm råder rekommendationerna. Men om alla människor skulle följa råden 100% och skulle sluta att gå på gym och gå på restauranger så hade verksamheterna inte funnits kvar och gått i konkurs. Samtidigt så läser man på sociala medier där man uppmanar befolkning att ”support your locals” vilket jag har fullt förståelse för. Men nånstans så blir allt rörigt och förvirrande med mycket dubbelmoral.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.