samhälle,  Tankar,  Träning & Hälsa

Självinsikt

Det har hittills varit en bra träningsvecka. Har varit på gymmet några gånger och även varit ute mycket med barnen. Det har varit en del sol men väldigt kallt och blåsigt. Men det har ändå varit skönt att vara ute i naturen och njuta av solen. För några dagar sen så snöade det också vilket var mindre kul. Nu hoppas jag att det blir lite varmare så man kan vara ute och springa mer. Det går att göra det nu också men jag tycker att det blir lite obehagligt när det blåser så kraftigt och kallt.

Självinsikt

En sak som jag har tänkt på är det här med ”självinsikt”. Eller snarare BRISTEN på självinsikt som en del människor verkar ha. Självinsikt innebär att försöka på ett realistisk sätt se sig själv utifrån och vara medveten om ens styrkor och svagheter.

Vi har ju alla sidor som vi kanske inte är fullt medvetna om, det har väl även jag. Ingen människa är perfekt… perfektion existerar inte. Men hur kommer det sig att vissa människor inte verkar ha någon självinsikt överhuvudtaget? Det tycker jag är märkligt men även intressant. Personer som inte har självinsikt verkar leva in en värld som de tror är på ett visst sätt och de verkar inte intresserade av att ta in fler perspektiv. De ser oftast sig själva som ofelbara och har svårt att erkänna sina brister och svagheter. De pratar oftast gott om sig själva och har svårt att ta ansvar. Det blir svårt för såna människor att komma nånvart i livet om de inte kan ta ansvar och se sin egen del i olika problem. Det blir ju lite som att leva i en fantasi värld. Jag tror att man på nåt sätt bygger upp ett försvar mot att behöva ta emot kritik eftersom det krävs då förändring och det kan ses som ett misslyckande och då är det lättare att skylla på andra och se andras brister istället för sina egna. Man tar helt enkelt den lätta vägen. Rätt så patetiskt och sorgligt tycker jag. Men tyvärr så funkar vissa människor på det här sättet.

Det är viktigt at ha självinsikt, för att det är genom ökad självinsikt som man kan nå mer framgång och lycka och skapa bättre relation med sig själv och andra. Annars kommer man aldrig att förbättras och utvecklas.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.