Tankar,  Träning & Hälsa

Self discipline

Hoppas ni har haft en bra helg.

Själv har jag varit mest hemma och haft fullt upp med barnen och annat men har hunnit med lite träning. Jag har känt mig lite extra trött och sliten men har ändå lyckats gå till gymmet och varit ute och sprungit idag och det är jag glad för.

Det här med disciplin är något som är super viktigt när det kommer till träning & hälsa, och egentligen till allt i livet.

Det var kallt och vacker höstdag 🍁🍂🌊

Vad är självdisciplin?

Det är ”Förmågan att göra det du behöver göra, när du behöver göra det, oavsett om du känner för det eller inte.”

Det är inte alltid lätt att ha självdisciplin och det är ingen som är född med det. Det är något som man lär sig och ju mer man övar på att få självdisciplin desto bättre och starkare blir man.

Det är enkelt att vara bekväm och lägga sig ner, bli lat och inaktiv och hitta på massa ursäkter. Det gäller att få in rutiner och vanor och följa dem, även om det känns jobbigt ibland. Att acceptera var och på vilken nivå man befinner sig är viktigt. Det är också viktigt med självkännedom. Att känna sig själv och vara medveten om ens brister och svagheter. Sånt kommer oftast med erfarenhet och ålder.

Ett misstag som många gör är att gapa för stort och åta sig alldeles för stora utmaningar och mål som blir omöjliga att uppnå. Man kan inte uppnå förändring över en natt. Så ta ett steg i taget men samtidigt förvänta dig mycket av dig själv.

Det är lätt att falla i dåliga vanor och bli negativ påverkad av ens omgivning och personer och slösa tid på nonsenses. Det gäller att vara bestämd och stark.

Självdisciplin är ett löfte, det är att hålla ditt ord till dig själv.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.