Familj,  personligt,  Tankar

Planning my 40th birthday

Ja ni hörde rätt! Jag kan inte riktigt tro att det är sant, att jag ska fylla 40 år snart. Att ens säga siffran för mig känns konstigt och overkligt. Fredag den 13 november, om exakt 3 veckor fyller jag år.

Jag och min man pratade om det förra året, att vi skulle försöka göra en resa och fira min 40 års födelsedag utomlands men nu blir det inte så. Med tanke på Covid-19 situationen så blir det ingen resa överhuvudtaget för oss. Istället tänkte vi ha en födelsedags fest på en fin restaurang i stan som min man håller på och planerar. Att ha fest hemma kändes inte riktigt bra heller då det blir väldigt trångt. Det ska bli så kul och jag ser verkligen fram emot det.

Hur känns det att snart fylla 40 år?

Jag får oftast höra att jag ser så mycket yngre ut än min ålder. När jag berättar om att jag snart fyller 40 så blir de flesta chockade och ibland händer det faktiskt att jag måste visa min legitimation för att bevisa min ålder haha.

Jag måste säga att jag känner mig faktiskt inte så gammal heller. Som tur så känner jag mig rätt så ungdomlig för min ålder och jag är otroligt tacksam över att vara frisk och pigg som jag är idag. Jag tror att en del har att göra med genetik och att vissa människor ser helt enkelt yngre ut än vad de är. Men jag tror också att en stor del också har att göra med jag sysslat med dans och träning och håller mig i form, jag röker inte och dricker sällan alkohol. Det gör faktiskt att man håller sig ung och fräsch.

När jag var 20 år så kändes 40 så långt fram i tiden men det har gått då otroligt fort. Då tyckte man att 40 var gammalt och att man skulle vara en tant då. Men så känner jag absolut inte nu och nån tant tror jag att jag aldrig kommer att bli haha. Allt handlar om hur man känner sig och hur man är i sinnet.

Jag tycker att människor är så åldersfixerade, speciellt i Sverige. Det finns en sån otrolig åldersnoja och även diskriminering mot äldre, speciellt äldre kvinnor. Folk tänker så mycket på ålder och många gånger så begränsar man sig pga sin ålder. Att man inte kan göra vissa saker för att man är ”för gammal”. Det är vanligt att man låter sig förfalla efter 30-35 års åldern, speciellt om man skaffat barn. Självklart blir man mer mogen och tar mer ansvar för sitt liv och familj när man blir äldre men det betyder inte att man ska förfalla och bli tråkig.

Jag känner mig iallafall mycket tryggare i mig själv nu än när jag var i 20 års åldern. Jag har gått igenom mycket i mitt liv och lärt mig otroligt mycket genom åren. Det gör jag fortfarande varje dag. Självklart har jag gjort en del misstag och dåliga val men jag är stolt över mitt liv och mina erfarenheter har gjort mig mer vis och stark. Jag är stolt över min familj, min man och mina fina pojkar och ser fram emot vad resten av livet har att erbjuda.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.