Lifestyle / resa,  personligt,  Samarbeten

När snön faller

Annons/Reklam för alven-ingvarsson.se/

Tiden går så fort. Det är snart en vecka sen jag hade min 40 års fest och på fredag träder de nya reglerna in om att alla ställen med tillstånd måste stänga 22.00. På så sätt är jag ändå glad att jag hann fria min dag även om vi ej var så många. Det är 5 veckor kvar till jul och det är så varmt ute för att vara Sverige. 

Idag är 18 november 2020 och det är extremt varmt ute för årstiden, närmare bestämt 12 grader. Hösten är mild och vintern närmar sig. Frågan är om det blir snö eller inte snö. Förra året var också en mycket mild vinter. Alla tre vintermånaderna och januari slog temperaturrekord och det var snöfattigt på många håll runt om i hela landet. Istället blev det blött och det regnade en hel del. Hur det blir i år är ännu oklart. Men enligt SMHI så brukar vintern normalt anlända följande datum. 

  • Kiruna 10 oktober
  • Östersund 4 november
  • Stockholm 6 december
  • Malmö 7 januari

När råder det vinterväglag? 

Det är viktigt att ha rätt däck för rätt årstid. Vet du vad som gäller? Det är enligt lag att ha vinterdäck på från 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Vinterväglag betyder när det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är däremot tillåtet att använda dubbdäck 1 oktober–15 april. Men låt oss säga att det skulle bli vinterväglag en annan tid, får du då använda dubbdäck? Ja det får du! Vissa gator i Stockholm är helt dubbfria och där det är förbudet att köra med dubbdäck. Så som Hornsgatan och Valhallavägen. Men behöver du vinterdäck är det viktigt att du har koll på vad som gäller för just din bil.

Vi har gjort oss av med vår bil och vi får se om vi i framtiden skaffar en ny bil. Det är givetvis skönt att ha bil men det är också en stor kostnad. Så just nu är vi helt utan bil. Nu under pandemin hade det varit skönt att ha bil, men det är också miljövänligt att vara utan. 

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.