personligt,  Tankar,  Träning & Hälsa

Mental styrka

Hoppas ni har haft en bra vecka och helg. Jag har inte varit så aktiv på bloggen senaste tiden men tiden rullar på och har haft en hel del jobb och mycket att tänka på. Jag har ändå hunnit träffa lite vänner under veckan som har varit men annars har det varit lite stressigt. Jag har dels haft mitt vanliga admin jobb och även hållit en del dansklasser. Nu kommer jag fokusera på kommande projekt och det ser jag fram emot.

I fredags tog jag äntligen covid vaccinet dos 2. På kvällen började jag känna mig lite dålig, ont i kroppen och hade lite frossa så jag tog två Alvedon och gick och la mig. Det var ungefär samma biverkningar som jag fick med första dosen men denna gång gick det över snabbare så dagen efter mådde jag helt ok. Det känns iallafall skönt att få det gjort så får vi se om man blir tvungen att ta en tredje dos. Hoppas inte men det visar sig snart om det blir så.

Mental styrka 

En sak som jag tänkt på är mental styrka.

Vad betyder det och hur blir man mentalt starkare? Många tror att det handlar om att vara oberörd och stänga av sina känslor, men det är snarare tvärtom. Att vara mentalt stark är att vara väldigt medveten om sina känslor och acceptera dem, utan att låta känslorna kontrollera en. Mental styrka är att kunna styra sina tankar i den riktning som tar en framåt.

Det är inte alltid lätt att vara mentalt starkt och det krävs såklart uthållighet och disciplin. Något som jag själv vill bli bättre på.

Det finns några saker som mentalt starka människor undviker:

Att tycka synd om sig själva.

Slösa tid på sånt de inte kan förändra.

Vara rädd för förändring.

Älta i det förflutna.

Att inte lära sig av sina misstag.

Inte gilla andras framgångar.

Ge upp när de misslyckas.

Vara rädd för att vara ensam.

Låta andra människor definiera dem.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.