Träning & Hälsa

Meditationens kraft

Hoppas du haft en bra början på veckan. De senaste dagarna har vi haft riktigt soligt och behagligt väder. Igår passade jag på att ge mig ut på en löprunda. Det blev både joggning och powerwalk i nästan 1,5 timmar så det blev lite längre än vad jag är van vid. Men det  ångrar jag inte, även om jag kände mig helt slut i benen och fötterna så kändes  det skönt efteråt. Det var en riktig fin dag och helt vindstilla. Man kunde verkligen känna lugnet ute i naturen. Det enda jobbiga är väl det här med pollen, det börjar jag känna nu men än så länge är det inte så farligt.

Vacker natur

Ägna tid åt meditation 

Meditation har hjälpt mig mycket och det är något som jag ägnat mig mer åt den senaste tiden. Yoga har jag gjort länge men att verkligen meditera är att lära känna sig själv på djupet och sin oändlighet. Det handlar om att möta sin inre visdom och sina demoner. Det är att känna utan att döma eller analysera. Jag vänder mig alltid till meditation för att hitta mitt inre lugn. Meditationen hjälper mig att komma ner i varv och hjälper mig att behålla lugnet i olika livssituationer. Det senaste året har varit extra tufft med en hel del problem och bekymmer men jag har ändå kunnat hantera situationen så gott jag har kunnat hittat mer kraft och styrka och en stor del är tack vare meditationen. Så det handlar alltså inte om att förtränga något, utan att bara vara närvarande här och nu.

Att acceptera det som är och man inte kan förändra. Det gäller att inte låta tankarna flyta iväg men att fokusera på andningen och vara medveten. Det kan vara lite svårt i början men om man försöker fokusera mer på andningen så brukar det bli bättre ju oftare man mediterar. Jag märker en stor skillnad på perioder då jag slarvat med meditationen, då har jag känt mig mer spänd och stressad. Så jag försöker göra det en stund varje dag. Det är inte alltid tiden räcker till allt man vill göra men 10-20 min om dagen kan alla ägna åt meditation tycker jag. 

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.