Träning & Hälsa

Matvanor

Hur nyttigt bör man äta? 
Jag är en stark förespråkare för att man ska vara hälsosam. Man ska ta hand om sig själv och försöka äta nyttigt så gott det går. Men jag tror inte på strikta dieter och tror inte på det här med att man absolut inte får äta vissa saker. Det kan bli så extremt att många inte kan fullfölja sina mål. 
Det kan också leda till ökad stress, speciellt i dessa tider då mycket på sociala medier handlar om att träna så mycket som möjligt och äta så lite som möjligt mm. Det är varken realistiskt eller hållbart tycker jag.
Allt handlar om balans. Man kan äta allt men inte jämt. 
Nu är jag själv en person som kan äta det mesta utan att gå upp i vikt. Jag har aldrig behövt banta, inte ens efter att jag fått barn. Men jag brukar inte trycka i mig en hela chipspåse eller hel skål godis för det. Det gjorde jag dock när jag var gravid haha. Men visst äter jag lite onyttigt ibland. Jag är inte så mycket för godis men det händer ibland att jag äter en kaka eller tårtbit till kaffet.
Är man överviktig och vill gå ner i vikt så ska man göra sig av med mer än vad man äter.
Tränar man mycket så ska man såklart äta mer så man ska matcha sin matintag med träningsmängden. 
Målet är att må bra, känna sig pigg och lycklig och trivas med dig själv, inte känna sig stressad och sliten.
Det är viktigt att hitta balans i livet. 

Här ovan delar jag lite olika blandade matbilder från de senaste dagarna.
En riktig god halv nyttig frukost
Lite onyttigare fika 
Nyttig lunch (grillad kyckling med bulgur)
Lite kväll snack, kex med olivsmak med brieost och kaviar på och lite oliver som är min favorit snack att äta på kvällen. Supergott och nyttigt.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.

2 Comments