personligt,  Tankar,  Träning & Hälsa

Man kan bara ändra på sig själv

Hej, hoppas du har haft en bra start på veckan. Förra veckan var en intensiv vecka så det blev bara några träningspass på gymmet och så körde jag även mina dansklasser. Men nu är det äntligen varmare ute och snön har smält så denna veckan kommer det definitivt att bli några löprundor för min del. Har saknat att vara mer ute i naturen och känner att jag behöver vara ute oftare.

Du kan inte ändra någon annan, bara dig själv

Vi människor har en tendens att tro att vi kan ändra på andra människor. Även om vi innerst inne vet att det inte går så försöker vi omedvetet att ändra på andra människor. Det kan vara allt från deras dåliga vanor eller livsval. Vi har ju alla människor runtomkring oss som betyder mycket för oss och som vi bryr oss om och vill det bästa för dem. Att se någon vara självdestruktiv, passiv eller inte vilja uppnå sin fulla potential kan vara frustrerande och jobbigt. Jag har själv många gånger känt så, jag kan nästan känna besvikelse och bli arg för att någon som man bryr sig om inte ser sitt eget värde och potential. Och hur mycket man än vill och önskar att personen ska inse det så kan man faktiskt inte tvinga den att göra det. Sanningen är att det är omöjligt att ändra nån, det går bara om personen SJÄLV VILL ändra på sig. Man slösar bara på sin tid och energi genom att söka en förändring som inte kommer att hända. Man kan alltid försöka hjälpa någon och vara ett stöd men personen måste själv komma till insikt och bestämma sig för att ändra på sig själv, sitt liv och sina vanor.

Det enda som du har makt över är dig själv och ditt liv. Det är betydligt enklare att ändra på dig själv, men även det kan vara svårt. Det krävs mycket vilja och självdisciplin. Så lägg inte onödig med tid och energi på att försöka ändra på någon, acceptera en person som den är och vill personen verkligen ändra på sig eller på något i sitt liv så kommer hen att göra det. Viljan måste finnas där, den kan varken du eller någon annan tvinga fram.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.