corona,  hälsa,  personligt

Jobbiga dagar med Covid

Hoppa du mår bra och haft en bra vecka hittills. Själv har man mått bättre. I fredags kväll började jag känna lite värk i kroppen, mest i ryggen. Jag hade tidigare under fredag morgonen varit och tränat på gymmet och körde marklyft så jag tänkte att det bara vanlig träningsvärk. Sedan på lördag morgon kände jag mig väldigt trött och var tung i huvudet så jag tänkte att det förmodligen är migrän, eftersom jag brukar få det lite då och då. Sen var det ungefär samma symptom även på söndagen och huvudvärken höll i sig.
På måndagen kände jag mig ännu tröttare med extrem huvudvärk, lite nästäppa och kände mig allmänt varm men tempen låg på ca 37,5 så jag hade ingen feber. Jag har även fått en konstig smak av typ järn i halsen, svårt att beskriva känslan. Och sen kom den hemska hostan och tryck över bröstkorgen som är lite obehaglig. Då bestämde jag mig för att beställa en Corona test och den fick jag igår och idag kom svaret att jag har Covid-19.


Jag är en hälsosam person som ej röker, dricker sällan alkohol och brukar sällan bli sjuk så jag förstod nästan att det var nåt som var utöver det vanliga. Nu stannar barnen hemma från förskolan och även min man ska göra Corona test även om varken han eller barnen har symptom. Vi får hoppas att det stannar där och att de inte blir sjuka. Som tur så har jag hållit mig hemma ända sedan jag kände symptomen så jag har inte varit ute och träffat folk utom min syster och en vän som var här i helgen och även de ska ta testet.
Det här kom så olägligt med tanke på att jag har nytt jobb och andra projekt på gång och det känns lite surt att efter att ha kämpat och klarat sig i över ett år att få Corona nu när vaccinationen är igång och smittspridningen börjat sjunka i landet. Jag har varit noga med handhygien, hållit avstånd och använt munskydd bland människor och i kollektivtrafiken men ändå så fick jag viruset. Jag har ingen aning om var jag blivit smittad, om det varit på gymmet eller ute nånstans. Men det är bara att kämpa och bita ihop, dricka massvis med vätska och försöka ta sig igenom detta. Det jobbigaste tycker jag är den extrema tröttheten och huvudvärken. Jag har tappat aptiten lite och luktsinnet är inte 100% men jag försöker tvinga i mig lite mat. Nu får vi se hur detta utvecklar sig.
Ta hand om er därute.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.