personligt,  Tankar

Ibland är det motigt

Hoppas ni har haft en fin midsommar helg och en bra start på veckan. Själv har jag tagit det mest lugnt under midsommar. Barnen har varit små förkylda så vi har inte gjort så mycket annat än att vara hemma. Det har varit lite tråkigt men så blev det iår, får helt enkelt göra lite roligare saker och planera bättre till nästa år. 

När livet känns motigt

Allt i livet blir inte alltid som man har tänkt sig och kanske hoppats på och jag kan känna att det inte finns så mycket balans mellan olika områden i livet så det har känts lite motigt. Även om saker och ting börjar gå bättre senaste månaderna och nya möjligheter börjar öppna upp sig efter ett tungt år med Pandemi och allt så känns det fortfarande ibland som att man springer i uppförsbacke i motvind. Man försöker så gott det går men ibland så räcker man helt enkelt inte till. Jag är en person med väldigt höga förväntningar på mig själv. Men kan ibland känna att vad jag än gör så duger det inte och jag kommer inte dit jag vill, vägen känns lång och motigt. Jag försöker stå alla till lags men känner inte den uppskattningen som jag förtjänar. 

Jag tror att alla människor kan känna så ofta. Förr i tiden hade jag även höga förväntningar på andra runtomkring mig men på senare år har jag lärt mig att den enda personen jag kan styra över och ha ansvar för är mig själv. Jag har ingen kontroll över vad andra väljer att göra eller inte göra. Jag kan säga vad jag tycker men det är helt upp till dem. Vissa saker och situationer får man helt enkelt acceptera och försöka att ändra det man kan ändra på utan att slita ut sig helt och utan att få slut på all ens kraft och energi.

Det är inte alltid so enkelt att hitta den balansen. Jag är ändå optimistisk och ser fram emot framtiden och nya möjligheter. 

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.