personligt,  Tankar,  Träning & Hälsa

Hur känns det inför hösten?

Nu är det snart september och sommaren är över. Augusti vädret har varit mycket upp och ner men mest regnigt och nu börjar det bli kyligt. Juni och juli har varit helt ok så man ska kanske inte klaga, men sommaren är ju så kort i Sverige och de flesta önskar nog att det vore lite längre. En del ser fram emot mysiga mörka höstkvällar med tända ljus men en hel del känner ångest och stress och tycker att det allmänt tungt och deprimerade.

Nu har vi också fortfarande den här Corona situationen som kanske gör det ännu värre. Man har löst en del om Delta varianten och det är lite oroväckande. Vi får helt enkelt vänta och se hur allt utvecklar sig nu under hösten.

Jag är själv en sommar person och trivs bäst i varm klimat och tyckte inte alls om höst kyla och mörker speciellt Men jag har på senare år blivit mer ok med det och lärt mig att acceptera det. Jag kan tycka att hösten kan vara mysig och avkopplande. Jag låter inte vädret påverka mig alldeles för mycket även om vi alla blir lite påverkade av det på nåt sätt. 

För mig är det viktigt att vara aktiv och att kunna vara ute i naturen och röra på mig. Det får mig att hålla mig pigg och ladda med energi. Även äta bra och energirik mat är viktig för att stärka immunförsvaret, speciellt nu när det blir kallare och man kan bli lättare sjuk. 

Hösten kan också vara en nystart. Även en tid att reflektera hur halva året har varit och fundera på hur man vill att resten av året ska bli. Det är en tid att reflektera och även sätta upp nya mål. 

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.