samhälle,  Sverige,  Tankar,  Träning & Hälsa

Hello March

Hoppas ni har haft en bra helg och bra start på denna veckan.

Nu är det äntligen plusgrader ute och de senaste dagarna har bjudit på en hel del sol. Idag är det 1:a mars och det känns som att våren börjar närma sig sakta men säkert. Eftersom vintern är så lång och mörk i Sverige så får man snabbt en vårkänsla så fort snön försvinner och solen tittar fram. Men det är fortfarande rätt så kyligt så det är viktigt att kolla hur många grader det är innan man ger sig ut så man inte luras av solen. Själv har jag passat på och varit ute och sprungit några gånger och det är så härligt att kunna träna ute och få frisk luft. Känslan efter en löpning är verkligen oslagbar och jag mår väldigt bra av det, både fysiskt och mentalt. Jag känner också att jag sover bättre de dagarna jag har varit ute och sprungit.

Tuffa tider

Det har gått över ett år nu sedan Pandemin startade och än verkar det inte som att det kommer att vara över inom den närmaste tiden. Även om en hel del människor har vaccinerats så ökar antalet smittade igen. Nu från och med idag den 1:a mars så införs även nya restriktioner och regler för främst restauranger och gallerior. Alla restauranger måste stänga kl 20:30 oavsett om alkohol serveras eller inte. Även matställen som ligger på en så kallad handelsplats, alltså gallerior och köpcentrum får servera en person per gång. Man får alltså gå dit och äta ensam, barn och personer i behov av stöd är dock undantagna. Så om man går till en galleria med sin partner eller sällskap så får man alltså sitta och äta ensam. Lite märkligt och komiskt kan jag tycka. Samtidigt så är fjällen öppen och tusentals människor samlas där, speciellt nu under sportlovet denna veckan. Ja vad ska man säga, det hela är tragiskt och även skrattretande tycker jag eftersom jag har svårt att se logiken i det här. Ingenting förvånar mig längre.

För många är livet fortsatt tufft just nu. Men det går tyvärr inte att göra så mycket åt saken än att försöka hålla ut, leva så gott det går och följa dessa restriktioner. Även om det ser fortsatt mörkt ut så hoppas vi alla på bättre tider snart.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.