Samarbeten,  Träning & Hälsa

Har du torr hårbotten?

Annons/Reklam för Mjällbusters

För torr hårbotten

Nu när hösten är här och tränger sig på är det lätt för många att få torr hårbotten. Ännu värre kan det bli för en del människor just på vintern. Jag trivs med mitt hår men på vintern behöver även jaga vårda det ordentligt så att jag inte blir just torr eller får just mjäll. 

Jag kan tycka att ordet ”mjäll” kan ha en negativ klang över sig. Det är väldigt vanligt och många människor har det här problemet så det är absolut inget att skämmas över. Dessutom är det också lätt åtgärdat med rätt produkter så som mjällschampo.

Det finns massor av olika mjällschampon men många av dessa är väldigt starka för att kunna vara verksamma och på längre sikt torkar de ut hårbotten istället för att verka bra. Jag kan därför rekommendera något som är skonsamt och vårdande för hårbotten. 

Bra och effektivt mjällschampo både för män och kvinnor är Mällbusters.

Deras produkter behandlar torr hårbotten och svamp. Deras produkter är helt receptfritt som specialiserar sig på just vårt Nordiska klimat och innehåller Ketokonaxol, ett mycket effektivt ämne som löser problemet med svamp som ofta orsakar mjäll. 

De har också tydliga instruktioner på sin hemsida som du lätt kan ta del av. 

Visste du att stress och problem med magens PH värde kan orsaka torr hårbotten? Om du använder hårgelé och vax så ska du veta att det innehåller alkohol som torkar ut huden och gå aldrig ut med blött hår på vintern. Många kanske tror att torrt eller fett hår spelar in men det har inget med mjäll att göra. Att äta lite kosttillskott som probiotika kan också hjälpa då problemen med mjäll inte kommer från hårbotten utan tarmarna. Därför är det bra att kombinera det här så att du kan slippa just mjäll och torr hårbotten. 

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.