Familj,  hälsa,  kultur,  samhälle,  Tankar

Happy Women’s Day

Hela förra veckan och helgen har gått så fort tycker jag. Det har varit intensivt med mycket att ta itu med och sjuka barn hemma. Även min man har varit sjuk så denna veckan har jag prioriterat mycket annat. Så jag har inte hunnit vara lika aktiv när det gäller träningen. Jag har dock varit ute och joggat några gånger och försökt att hålla igång. Men kallt är det iallafall så det dröjer ett tag till vår känns det som just nu.

Internationella Kvinnodagen

Idag den 8 mars är den internationella kvinnodagen. Jag kan inte påstå att jag är en feminist, men att det ska vara jämställt mellan män och kvinnor tycker jag borde vara en självklarhet. Sen finns det såklart de som är extrema och vill att kvinnor ska vara nån typ av översittare eller särbehandlas på något sätt bara för att de är kvinnor. En arrogant kvinna är lika illa som en arrogant man tycker jag. Alla personer ska ha samma rättigheter oavsett det är en man eller kvinna.
Men tyvärr så är det långt ifrån självklarhet i många delar av världen än idag. I vissa länder är diskriminering av kvinnor inskriven i lagen. Det är viktigt att uppmärksamma det och de problem som finns och kämpa för jämställdhet, inte bara en dag om året, utan varje dag.
Så egentligen kan man tycka att internationella kvinnodagen inte är en dag att gratulera kvinnor, utan mer att lyfta och hylla kvinnor som inspirerar och motiverar. I många länder som tex Ryssland, Bulgarien, Vietnam mfl är 8 mars en nationell helgdag och firas stort.

När jag var yngre så kunde jag tycka att nåt som internationell kvinnodag var lite löjligt. Men nu när jag blivit äldre och efter jag själv blev mamma så har jag fått en helt annan förståelse för hur det är att vara kvinna i dagens samhälle. Jag älskar faktum att jag är kvinna men det är definitivt inte alltid lätt att vara en kvinna. Men vi kvinnor är starkare och klarar av mer än vad vi tror.

🙂

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.