Familj,  högtid,  personligt

God fortsättning

Hoppas ni har haft en bra jul. December brukar vara en så rätt hektisk månad då det förutom jul är det flera födelsedagar i familjen så det blir en hel del kalas, födelsedagspresenter och julklappar.

Min förstfödde son fyllde 5 år i tisdags den 21 december så då hade vi en liten kalas för honom. Han hade längtat och pratat om sin födelsedag i flera månader nu så det var underbart att se honom ha så roligt med sina kompisar. Min familj kom också upp till Stockholm från Hbg så han var super glad att ha hela familjen här och även mormor och morfar. Det var en känslosam dag för mig och det är svårt att tro att mitt hjärta den lilla människan som vi kom hem med från Danderyds sjukhus har hunnit fylla hela 5 år och kommer att börja förskoleklass nästa år. Tiden har gått så himla fort och jag kan bli lite ledsen ibland när jag tänker på det. 
Den 21 december var det även ”Shabe Yalda” vilket är årets längsta natt och det firar iranier så det blev en hel del mat. Det är roligt att det infaller på min sons födelsedag.

Julen har vi firat hemma med familjen och det har varit väldigt trevligt och mysigt. Vi fick även en vit jul och det brukar inte hända ofta så det var jätte fint.

Juletid och mellandagarna är en tid för att reflektera och planera. På året som har varit och var man befinner sig i livet och vart man är på väg. Jag är en sån som funderar och analyserar en hel del och försöker vara så ärlig som möjligt mot mig själv. Är detta vad jag vill? Vilken inriktning har jag? Och viktigaste av allt, vilka mål har jag och vilka steg ska jag ta för att nå dem? Det kan handla om allt men även om ens hälsa, kost och träning. Att blicka framåt med hopp och en positiv inställning.  

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.