Träning & Hälsa

Fredag

Idag startades fredagen med ett härligt träningspass på gymmet tillsammans med min kära vän Natalia. Det var kul att träna tillsammans och vi tränade både kondition och styrka. 
Jag har haft ett par jobbiga nätter i veckan då jag fick en rejäl nässelutslag i onsdags natt. Vaknade mitt i natten av att jag kände att det kliade fruktansvärt mycket på benen och då såg jag att jag fått stora nässelutslag överallt som bara spred sig över hela kroppen. Jag besparar er att se det och vill inte lägga upp bild på hur det såg ut för att det såg verkligen hemskt ut.
Jag brukar då ta några vanliga allergi tabletter när jag känner av hudutslag men ibland när det blir så pass mycket så måste jag ta kortison tabletter för att de ska försvinna helt.
Jag försöker att undvika kortison så mycket det går men måste tyvärr ibland ta det vid såna tillfällen.
Jag har tidigare fått liknande nässelutslag eller allergisk chock som det kan också vara kanske 7-8 gånger i hela mitt liv och det har oftast varit oklart vad som orsakat det. Jag har varken ätit eller varit i kontakt med nåt som jag kan vara allergisk mot. Men oftast har jag fått dem under väldigt stressiga perioder i mitt liv så det är definitivt stress relaterad. Stress och oro inombords kan orsaka nässelutslag. Så jag ska verkligen försöka stressa och oroa mig mindre för saker och ting meditera mer.  Nu får jag hoppas på att utslagen inte kommer tillbaka. 
Efter vår träning idag så var vi ute och lekte med barnen en stund och sen hade en trevlig hemma kväll med lite champagne, frukt och snacks. Det blev en lyckad fredag 🙂

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.

One Comment