personligt,  Träning & Hälsa

Fokusera rätt

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen. Jag hade lite ledigt och var nere i Helsingborg hos familjen och det var härligt och vi har haft många fina sommar dagar. Sedan jag har varit tillbaka i Stockholm så har det varit en hel del jobb och annat men jag har ändå hunnit njuta av det fina vädret. 

Lätt att tappa fokus på det viktiga 

Det är ibland lätt att tappa fokus och slösa tid och energi på oviktiga saker. 

Jag har själv den senaste tiden känt mig lite splittrad och ineffektiv vilket har varit frustrerande. Min träning har påverkats en del så jag har inte varit lika aktiv som jag har velat. Det beror på saker och ting som händer runtomkring mig och det har helt enkelt påverkat mina dagar. Nu är jag egentligen inte sån person som låter annat eller andra påverka mig så mycket och hur jag spenderar min tid men eftersom jag har känt mig lite trött och sliten så har jag påverkats mer än vanligt. Oro för olika saker, stora eller småsaker gör också att man tappar fokus och koncentration och tankarna vandrar vidare. Det gäller att ha någorlunda kontroll över sina tankar. Man måste helt enkelt tänka på positiva saker och inte älta för mycket över det förflutna och inte oroa sig för framtiden. Det är kanske inte helt enkelt alltid men man måste anstränga sig och styra hjärnan i rätt riktning. Sen påverkas man såklart av människor som man har runtomkring sig. 

Det bästa är att undvika negativa människor, situationer och tankar så gott det går. Det ska jag försöka göra lite mer nu framöver, fokusera på rätt saker och inte slösa tid på trams.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.