Träning & Hälsa

Fokus

Helgen har bjudit på härligt sommar väder och det har blivit en hel del grillning och mycket god mat, glass och sötsaker. 

Så jag känner att jag måste träna lite mer nu för att känna mig i form. När jag var sjuk i Corona tog en hel del energi men nu känner jag mig helt återställd. Så nu kommer jag försöka vakna tidigare på morgonen och hinna antingen till gymmet eller ut och springa innan jobb. Det är inte alltid lätt med två små barn hemma men vill man verkligen göra det så är det inte helt omöjligt. Det gäller att planera sin tid noga och hålla sig till det. 

En sak som kan vara svårt för många är att fokusera på viktiga saker. Vi är så uppkopplade hela tiden så att varva ner en stund om dagen kan kännas svårt. Vi gör så många saker samtidigt och det kan också kännas ineffektivt tycker jag. Själv gillar jag att hålla mig sysselsatt och göra flera saker samtidigt men ofta kan det också kännas som att man inte räcker till. Det kan vara stressigt och utmattande. Ibland känns det inte som att man får saker gjorda så som man hade velat.

Jag tror att vi påverkas mer än vad vi tror av multitasking. Så jag ska försöka att fokusera mer på en sak i taget och bara finnas i stunden. Jag försöker också att göra mig av med saker som kan distrahera och vill inte lägga ner tid och energi på struntsaker som inte ger mig något. Tiden är alldeles för dyrbar. Två saker som får mig att fokusera och behålla lugnet är löpning och meditation. 

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.