personligt,  Träning & Hälsa

Distractions

Det var ett tag sen jag skrev här. Året har börjat helt ok förutom det här med pandemin och restriktioner som verkar hålla i sig. Jag är så trött på eländet att jag inte ens orkar skriva om det. Förhoppningsvis är det snart över.

Som tur så har vi lyckats hålla oss friska ett tag så jag har kunnat hålla igång min träning och även mina dansklasser. 

En sak som jag har tänkt på är det här med distraktioner. Det är så mycket vi vill göra och många gånger låter vi distraktioner komma i vägen. De måste vi få bort. Det gäller att prioritera rätt för att hinna med saker som vi vill göra men det är inte alltid så enkelt. Ibland fastnar man i saker som ödslar mycket av ens tid. Man blir varje dag utsatt för saker som tar bort fokus från det man verkligen vill uppnå. Det kan vara allt från sociala medier, tv tittande mm. En sak som hjälper är att varje dag göra en ”göra lista” och i vilken ordning de ska göras. Då skapar man mer fokus och engagemang.

Jag har själv blivit bättre på det men det händer ibland att jag slösar för mycket tid på onödiga saker. Man måste helt enkelt välja och välja bort och man måste äga sina val. Det handlar om att fokusera och man måste såklart vara ärlig mot sig själv. Vi människor är så bra på att ljuga för oss själva och leva i förnekelse. Vi hittar på ursäkter och rättfärdigar våra dåliga vanor och val. Men vi måste våga vara självkritiska och ibland kanske vara lite hårda mot oss själva. Vi är såklart mänskliga och kan ha dåliga dagar och perioder men det gäller att inte hamna där för länge. 

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.