Ekonomi,  Familj,  Samarbeten,  samhälle,  Sverige

Den enkla vägen

Annons/Reklam för Trafiko.se

Jag tog mitt körkort

Jag tog körkort mars år 2005. Tiden går så fort och en dag i framtiden ska mina barn ta sitt körkort. Även om det känns avlägset just nu så kan det vara bra att spara till det så att det finns kapital när det är dags. Mitt råd till ungdomar idag är att ta sitt körkort så fort de får. Då är den biten klar och du kan sen lägga fokus på annat. Det är en otrolig frihet att ha eget körkort även om du kanske nödvändigtvis inte har egen bil. Men alltid skönt att kunna köra bil när du behöver och har tillgång till bil.

Det kostar givetvis en hel del pengar att ta körkort, så se till att spara till det i god tid. Ett tips är att varje år önska dig en slant så att du tillsammans med din familj kan lägga undan pengar när du fyller år eller i julklapp som är avsett just för ”körkort”.

Det krävs en hel del tid, fokus och framförallt engagemang att lära sig alla körkortsfrågor och de regler som gäller i trafiken. Det är viktigt att du har koll på det så du vet vad som gäller när du väl ska ut och övningsköra. 

Körskola!

En körskola jag varmt kan rekommendera är Trafiko som erbjuder bra handledarkurser runt om hela landet. Du kan super enkelt boka din kurs online via antingen din dator eller din smartphone. De har en hel digital plattform avsett för övningskörning som innehåller alla de olika körmoment som du måste kunna och ha koll på inför den stora dagen då du ska göra din uppkörning. Har du en gång gått deras kurser har du sen fri tillgång till deras plattform gratis. Så smidigt och bra!

Det viktiga är att dedikera sig och lägga fokus på det här så att du har chans att klara det. Jag rekommenderar helt klart alla som ska ta körkort att boka en intensivkurs och var väl förberedd. Avsett tid för det och även om mycket annat lockar så är det här viktigt för att du ska klara de moment som krävs. Du får hjälp att ta ditt körkort oavsett hur långt du än kommit. Det som är smidigt är att via dem har du allt samlat på ett och samma ställe. 

Jag vill önska dig lycka till på resan att få ditt körkort och när du väl har det i handen, var rädd om dig själv och andra i trafiken. Kör försiktigt!

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.