Tankar,  Träning & Hälsa

Balans

Hoppas du har haft en fin vecka hittills i det kalla och mysiga vintervädret. Här i Stockholm har det snöat väldigt mycket vilket är väldigt vackert och det ser ut som att det kommer att vara minusgrader ett tag framöver. Helt ok tycker jag eftersom andra alternativet hade varit blött och slaskigt och regnigt väder. 

Själv har jag haft en bra vecka träningsmässigt. Har hunnit med 4 träningspass och är rätt så nöjd med det. Även mina dansklasser som jag har på Enskede skolan och Banerporten har kommit igång för terminen så det är kul och spännande.

Igår var det vilodag för mig så ingen träning. Det är viktigt med vilodagar då kroppen kan återhämta sig och bli energifylld. Det är viktigt att hitta en balans mellan träning, vila och kost.

Jag tränar ca 3-5 gånger i veckan beroende lite på hur mycket annat jag har att göra. Träning och dans har alltid varit en viktig del för mig så jag har tränat aktivt i största delen av mitt liv. Men det är inte alltid lätt att hitta en bra balans mellan träning kost och vila. Det är nånting som man måste jobba på. Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler för att må bra. Det krävs balans mellan träning och vila, tillräckligt med sömn och näringsrik mat för att kunna presentera och få bra resultat. Återhämtningen är faktiskt minst lika viktigt som träningen. 

Självklart ska man utmana och pusha sig själv men det gäller att inte slita ut eller skada kroppen. Vid träning bryter man ner kroppen, för att bygga upp den i vila. Men en vilodag för mig kan också bestå av en promenad eller lättare rörlighets övningar.

Så med det sagt, lyssna på kroppens signaler och var inte så hård mot dig själv.

Önskar dig en fortsatt trevlig helg.

Åt världens godaste Risotto häromdagen på NK
Vackert med snö och även lite sol 🙂

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.