personligt,  Tankar,  Träning & Hälsa

Att vända negativt till positivt

Hoppas du har en bra helg. Svårt att tro att vi är redan nästan inne på mitten av mars. tiden bara flyger iväg samtidigt som det står stilla känns det som. Själv har jag känt mig lite åt det negativa hållet den senaste tiden. Jag skulle inte säga att jag känner mig ”nere” eftersom jag oftast inte låter mig själv att stanna i en negativ tillstånd länge men senaste tiden har det varit en hel del bekymmer, oro och allmänt negativa händelser som har gjort att det har har varit tufft. En stor del har såklart också med Pandemin att göra. Det är säkert många fler som känner på liknande sätt så jag vill inte påstå att jag är ensam om det. Livet är ju en berg och dalbana och går upp och ner men ibland känns det som om allt går nedåt. Speciellt om det är vissa situationer som man själv inte har nån större kontroll över även om man önskar att man hade. Otur, misslyckande och besvikelser drabbar oss alla ibland på olika sätt. Skillnaden mellan oss människor är hur vi väljer att förhålla oss det som händer eller har hänt.

Försök att se positivt i allt som händer

Det kanske låter lite kliché men man kan alltid se det positiva i allt som sker. Det gäller att vara ärlig mot sig själv, se problemet eller problemen, men inte fokusera på dem utan fokusera istället på lösningar. Att lära sig från de misstag man har gjort, inte göra om dem och bli en bättre och klokare person för varje dag som går. När jag var yngre så brukade jag fly från mina problem och bekymmer men idag så går jag mot dem istället. Att fly från problem och ge upp är det lättaste som finns men ingen människa vill egentligen leva så eftersom konsekvenserna är förödande. Att tycka synd om mig själv och ge upp är inget alternativ för mig. Alla framgångsrika människor som jag känner till vänder motgångar till positiv energi och drivkraft. De kommer tillbaka bättre och starkare än nånsin.

Oavsett vilka problem och bekymmer man har är det viktigt att känna tacksamhet för allt underbart man har i livet. Mina underbara barn, man och familj är såklart min största drivkraft och motivation för allt jag gör och vill göra. Några saker som får mig att må bra och bearbeta allt som händer är att träna och vara aktiv, och att skriva. Träningen försöker jag inte att kompromissa med och jag mår alltid bättre och får mer kraft att hantera allt när jag tränar och dansar. Skriva har jag gjort i flera års tid och det får mig att slappna av och reflektera över allt som händer. Det är som en sorts terapi med mig själv och mina tankar, känslor och upplevelser.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.