personligt,  Tankar

Att ångra det förflutna

Hoppas du har en bra start på denna veckan. Snart är denna händelserika april månad över och sommaren börjar närma sig. Det har varit så kallt så det har känts mer som februari, men nu får vi hoppas på att det inte kommer mera snö.
Den senaste veckan har varit jobbigt och stressigt på grund av lite olika personliga saker som hänt. Jag har haft tid att tänka och reflektera över saker och ting.

Alla vi människor tänker på vilka val och beslut vi tagit under vårt liv. Det är naturligt att man tänker tillbaka på det som har varit och att man kan ångra vissa saker och sina handlingar. Även om det är helt meningslöst att ångra det förflutna så gör man det ibland ändå. Det är naturligt att tänka tillbaka på situationer och fundera på hur man resonerade då och hur man skulle resonera nu. Man tar ju beslut på de förutsättningar man har just då. Men jag vet att jag tex absolut INTE skulle lägga ner tid och energi på vissa saker och personer idag som jag gjort i det förflutna. Så jag har fått erfarenhet av mina dåliga val och beslut och lärt mig att inte göra om det. Sen betyder det inte att jag aldrig mer kommer att göra misstag, det skulle vara omöjligt för att perfektion existerar inte och livet består av misstag och erfarenhet. Det viktiga är att lära sig utav dem och inte göra om samma misstag och växa som människa. Det är viktigt att kunna frigöra sig från det förflutna och leva i nuet, för det är det som existerar. Att leva i nuet och att kunna skapa och påverka den framtid man vill ha. Men det är inte alltid så lätt. Att älta för mycket över det som har varit är inte sunt och kan verkligen sänka en mentalt. Det som har varit har varit och går inte att ändra på. Men genom att sluta älta och ångra gamla beslut får man också mer energi över till att ta itu med saker som man kan påverka och ändra. Det gäller att inte slösa sin tid och energi på fel saker. I slutändan är det viktigaste att acceptera det som har varit, lära sig av sina handlingar för att kunna frigöra sig från det förflutna.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.