personligt,  Tankar,  Träning & Hälsa

Årets första vecka

Hoppas ni har haft en bra ledighet.

Det har varit mysigt att vara hemma med barnen som varit hemma från förskolan i några veckor.

Den här veckan har ju varit rätt så speciell kan man säga när det kommer till alla världshändelser. En helt galen vecka i USA med demonstranter som stormade Capitol Hill och hela cirkusen kring Donald Trump och sen hela den här Corona situationen som har tyvärr bara blivit värre. Nu har även Sverige infört en ny pandemi lag som ska hindra spridningen av Covid-19 mer effektivt. Regeringen kommer nu alltså lättare kunna stänga ner verksamheter och företag.

Ja, behöver nog inte gå djupare in på det, ni har säkert både hört och läst tillräckligt om allt detta. Läget är som det är och man får helt enkelt anpassa sig till situationen och följa restriktionerna så gott det går.

Träningen – känsla & improvisation

När det gäller träningen så har jag hunnit med 3 gympass under veckan. Det har varit både styrketräning med vikter och även en del rörlighets träning och stretch /yoga övningar. Eftersom jag har dansat mycket innan både breakdance / streetdance så brukar jag också improvisera lite med akrobatiska rörelser.

Det tycker jag är roligare än att bara köra på maskiner och lyfta vikter.

Med åldern så blir det lite svårare att göra alla moves som man gjorde innan och man är kanske inte lika vig men det är inte omöjligt, krävs bara att man håller igång.

För mig är det viktigt att träna på smidigheten för att må bra i kroppen.

Jag följer faktiskt inget program eller schema när jag tränar, utan kör mest på känsla nuförtiden. Träna på känsla och improvisation funkar bra när man är motiverad och taggad men det kanske inte funkar helt och hållet när motivationen är sådär. Så det kan vara bra att ha nåt program eller schema att gå efter beroende på vilket mål och syfte man har med träningen.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.