Mode / Fashion,  Träning & Hälsa

5 dagars dieten & Plåtning

Hoppas du har haft en bra vecka och helg.
Det har varit fina dagar med en hel del sol de senaste dagarna så äntligen känns det som att sommaren börjar närma sig.
Igår lördag så hade jag en liten plåtning (modelljobb) och det var väldigt kul. Temat var ”Spring Fashion”. Det var mitt första samarbete med fotografen och makeup artisten och båda var trevliga, duktiga och professionella. Det är super trevligt när ett samarbete/jobb går så smidigt och snabbt utan massa strul och huvudvärk. Ska bli kul att se bilderna sen.
Eftersom jag har sysslat med musik, dans och jobbat en del som modell så har jag självklart stött på oproffsiga och oseriösa människor men nu när jag är äldre och klokare så är jag väldigt försiktig med vilka jag samarbetar med och vad jag ger mig in på. Jag slösar helt enkelt inte tid på folk som inte är seriösa och professionella. Det finns en hel del skojare där ute, speciell inom Showbusiness. Man lär sig sånt med tiden.

Smokey eyes makeup

Hur gick det med dieten?

Som jag berättade för er så testade jag för första gången att utesluta socker och kolhydrater helt från min kost i 5 dagar. Det kanske inte låter så farligt men det var inte så lätt kan jag säga. Att inte äta socker var inte så svårt tyckte jag. Visst blev jag sötsugen till och från men då åt jag frukt och dadlar istället. Olika bär, äpple och banan. De innehåller socker men det är inte raffinerat socker och min diet var inte så strikt. Jag har inte några hudproblem men märkte ändå snabbt att min hy kändes bättre när jag undvek socker och sötsaker.
Men att inte äta kolhydrater som ris, pasta och bröd var däremot betydligt svårare för mig. Det enda kolhydraten jag åt under de dagarna var lite knäckebröd. Jag kände mig aldrig riktigt mätt och det var jobbigt och frustrerande. Jag åt såklart mer kött och grönsaker men det kändes ändå som att nånting saknades. Jag tror att jag tappade ca ett halvt kilo vilket för mig är helt ok men mer än så vill jag egentligen inte gå ner i vikt och jag vill inte tappa muskelmassa. Under denna veckan så tränade jag nästan varje dag.
Så för min del kommer jag inte att gå på en sådan diet igen. Att utesluta socker är bra och jag kommer att försöka skära ner på det även fortsättningsvis. Men kolhydrater behöver man även om man ibland kan skära ner på det också. Alla är vi olika och sen beror det också på vad man har för mål, vikt och hur ens kropp fungerar. Enligt min åsikt så kan man äta allt, men inte Jämt.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.