Mat,  personligt,  Träning & Hälsa

5 dagars detox


Hoppas du har en bra helg. Sedan i lördags bestämde jag mig för att köra några detox dagar då jag ska avstå från socker och kolhydrater för att rensa kroppen. Jag har aldrig nånsin gått på någon diet eller behövt göra det och tror egentligen inte på att man ska banta för att må bra. Jag brukar oftast äta rätt så hälsosamt och tränar regelbundet men känner att på sistone har det blivit en del sötsaker och läsk (cola). Jag har inga problem men min vikt och vill egentligen inte gå ner i vikt men vill bara bli mer medveten om vad jag stoppar i min kropp.

Det är främst raffinerat socker som jag vill undvika eller iallafall äta betydligt mindre av. Det är också viktigt att inte dra ner på fettet när man tar bort eller skär ner på kolhydraterna, så viktigt att få i sig saker som smör, kokosolja, avokado, yoghurt mm. Att öka mängd grönsaker varje dag är också viktigt. Eftersom jag inte kör nån strikt detox så äter jag mycket frukt, så jag undviker inte frukt som innehåller socker. 

Igår kände jag mig lite trött och låg på energi i början på dagen men det har släppte sen och jag har känt mig bra sen dess. Så mitt mål är att köra denna dieten i totalt 5 dagar och se hur det går. 5 dagar kanske låter lätt för andra men för mig som äter det mesta och aldrig behövt eliminera något i min kost är väldigt mycket. Det är inte helt lätt att undvika socker och kolhydrater speciellt när man inte är van men det är inte omöjligt. Och jag är en person som gillar att utmana mig själv. Sen kan det vara svårt att veta vad man ska äta för att få i sig det man behöver.

Igår testade jag en nyttig frukost som var väldigt gott. 

Ingredienser som jag använde:

Äpplen

Havregryn

Kanel

Kokosolja 

Honung

Vaniljpulver

Gör såhär:

Hacka äpplen i små bitar och stek ihop med havregryn i kokosolja. Krydda med kanel och vaniljpulver och häll över lite honung. Stek allt tills det får lite färg och servera med vanilj kvarg. Gott och nyttigt.

Mitt namn är Somayeh aka ”Somayeah”. Jag är 39 år, gift, tvåbarns mamma som bor i Stockholm. Jag har hållit på med dans större delen av mitt liv och jobbat som dansare och danslärare, främst för barn och ungdomar. Jag har även sysslat med musik, dansat med olika artister och som egen artist, men musikkarriären har jag lagt på hyllan för tillfället av olika anledningar vilket jag kommer att skriva om mer lite längre fram. Jag har även gjort och gör en del modelljobb, så man kan säga att jag är en ”mångsysslare”. Träning och hälsa är något som jag brinner för och det har gjort att just dansen har varit en stor del av mitt liv. Här på min blogg kommer jag att skriva främst om träning / hälsa, skönhet och mode och kommer att dela med mig om min vardag, tips, råd och inspiration på svenska.